Eerste kindje op komst voor staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA)

Al even oefenen: staatssecretaris Zuhal Demir bezocht in mei vorig jaar het expertisecentrum kraamzorg 'De Bakermat' in Leuven.
photo_news Al even oefenen: staatssecretaris Zuhal Demir bezocht in mei vorig jaar het expertisecentrum kraamzorg 'De Bakermat' in Leuven.
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, Zuhal Demir (N-VA), wordt voor het eerst mama. Dat heeft onze redactie vernomen.

De politica, intussen 37 jaar, is vijf jaar geleden gescheiden van haar toenmalige echtgenoot, maar vond opnieuw "de man van haar leven". Demir en haar vriend zijn "dolgelukkig", klinkt het. De baby wordt half december verwacht.

In een eerder interview met Het Nieuwsblad verklaarde Demir al dat ze altijd graag moeder wilde worden én dat het perfect te combineren valt met een politieke loopbaan. "Het is niet omdat ik staatssecretaris ben, dat ik het moederschap op 'on hold' moet zetten."

Niet de eerste
Het gebeurt niet alle dagen dat een regeringslid in functie zwanger wordt, al gingen enkele ministers Demir nog vooraf. De allereerste in de rij was Anne Van Asbroeck (sp.a), die Vlaams minister van Brusselse Aangelegenheden en Gelijke Kansen was toen ze in 1996 zwanger werd. In het vorige decennium werd Freya Van den Bossche (sp.a) tweemaal mama toen ze minister was, eerst als lid van de federale regering en nadien als Vlaams minister. Over de praktische gevolgen op de uitoefening van haar functie, wil Demir nog geen uitspraken doen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kenny Van De B.

  Dubbele nationaliteit per direct afnemen!!

 • robin verfaille

  Een dikke proficiat voor een fantastisch gematigd politicus.

 • Florent De Schutter

  Proficiat. Hopelijk maakt het je een beetje milder in je soms wat extreme ideeengoed.

 • sylvain vlerick

  Gefeliciteerd !

 • marc rottiers

  Geniet van het zwanger zijn,samen en dan,putje winter,een klein wonder erbij.Succes!