Eerste KFC in België komt in Brusselse Noordstation

.
rv .
Het eerste Belgische restaurant van de bekende Amerikaanse fastfoodketen KFC zal in het voorjaar de deuren openen in het station Brussel-Noord. Dat heeft de keten vandaag aangekondigd. 

De komst van KFC naar België was eind vorig jaar al aangekondigd. De keten zei toen ook dat de eerste vestiging in Brussel zou komen, zonder meer details. 

Dat wordt dus het Noordstation, zo blijkt nu. “De MIVB en Autogrill zijn tot een overeenkomst gekomen om het populaire kiprestaurant zo vroeg als dit voorjaar al te openen op premetrostation Brussel-Noord”, klinkt het in een persbericht. Er komt een restaurant van 470 vierkante meter, met 230 zitplaatsen en een tachtigtal werknemers. Solliciteren kan op jobs.autogrill.be. De precieze openingsdatum geeft KFC nog niet mee. 

Bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB wordt het nieuws bevestigd. Het KFC-restaurant komt tegenover de vestiging van koffiebar Starbucks in de inkomhal van het Noordstation, luidt het. Op die plek was vroeger een brasserie, maar er worden nu volop werken uitgevoerd. Ook Starbucks wordt door Autogrill beheerd.

KFC ziet op termijn ruimte voor 150 vestigingen in België.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van den Bulck

  Ze hadden volgens mij toch beter een andere locatie gekozen !!!

 • Laetitia Dubois

  Rot slecht industriële bevroren kip in vet laag. Echt een van de slecht kip fast-food dat er is. Zelf in België zijn er betere ketens, met echt vers kip en een korst dat niet vettig is. Ze waren beter uit België gebleven, wij miste ze niet.

 • Maxiem Clerx

  Vooruit, we zullen het decennia lang aan slachten van weerloze kippen eens in de verf zetten he..

 • wim rooyakkers

  Ze worden nog modern in België.

 • Arie Verwimp

  Ik ben er 1 keer geweest in dover...je kunt eigenlijk niet zien zien wat je eet want alles zit onder een dikke laag chapeluur...maar ze kruiden ze zodanig dat je er meer van wil...ik heb het maar bij 1 keer gehouden.