Eerste helft 2017 goed voor recordaantal snelheidsovertredingen

BELGA
In de eerste helft van 2017 zijn er in verhouding meer snelheidsovertredingen geregistreerd dan in 2016 en 2015. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Kamerlid Philippe Pivin (MR). Het gros van de overtredingen vond plaats in Vlaanderen.

Volgens de cijfers van Jambon heeft de politie in ons land in het totaal 1,74 miljoen snelheidsovertredingen genoteerd tijdens de eerste helft van 2017. Dat zijn er op jaarbasis meer dan de 3,29 miljoen overtredingen in 2016 en 3,22 miljoen in 2015. 

Vlaanderen is met ruime voorsprong goed voor de meerderheid van alle overtredingen. Op wegen waar een snelheidsregime van 30 km/uur geldt, werden in de eerste helft van 2017 80.113 snelheidsovertredingen vastgesteld, waarvan meer dan 58 procent Vlaanderen, ruim 30 procent in Brussel en 10 procent in Wallonië. Voor wegen waar maximum 50 km/uur geldt, waren er dat 806.951, waarvan 69 procent in Vlaanderen, 21 procent in Wallonië en 9 procent in Brussel. Het snelheidsregime van 120 km werd 312.637 keer overtreden, waarvan 65 procent in Vlaanderen, 35 procent in Wallonië en minder dan 1 procent in Brussel. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  Het huidige verkeersbeleid in Vlaanderen,als men nog van een verkeersbeleid kan spreken.. is echt weerzinwekkend.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Ze denken dat we zo niet beseffen dat ze zwierig in onze zakken zitten om hun zakken te spijzigen !

 • Jil Heirman

  Ja uiteraard vallen in Vlaanderen de meeste overtredingen te tellen. Hier wordt ook ontzettend veel meer gecontroleerd. En we slakken ondertussen maar verder, en worden alsnog gepakt omdat de maximale limieten ook steeds zakken. Traagheid troef op onze wegen, autorijden is nog nooit zo irritant geweest.

 • Hans Hoppe

  Het gemakkelijke graaien. Ook al blijf ik snelheidsboetes eigenlijk een belasting op domheid vinden.

 • Eric Vanovermeire

  Ik hoor meer en meer mensen klagen dat dit gewoon een extra belasting is. Boetes van 50 euro en meer bij 4 km te snel. Moeten we nu echt met onze neus op de teller zitten? Daar komen ongevallen van.