Eerste files bij afgesloten Leopold II-tunnel in Brussel

Dit is het zicht voor de komende maanden in de Leopold II-tunnel: geen automobilisten meer, maar arbeiders.
Baert Dit is het zicht voor de komende maanden in de Leopold II-tunnel: geen automobilisten meer, maar arbeiders.
Deze namiddag, op de eerste dag dat de Leopold II-tunnel in Brussel volledig dicht is, stonden er al files op de Keizer Karellaan. De afstelling van de verkeerslichten moest worden bijgesteld, zo bevestigt Brussel Mobiliteit een bericht op de website van Bruzz.

Volgens Inge Paemen, de woordvoerster van Brussel Mobiliteit, is het normaal dat verkeerslichten niet onmiddellijk perfect afgesteld zijn. Er is immers een verschil tussen de theoretische berekening en de praktijk. "Er zijn altijd een aantal dingen die moeten aangepast worden. De finetuning is vandaag gebeurd", aldus Paemen.
Dat de verkeerslichten nu beter afgesteld zijn, betekent niet dat het verkeer morgen vlot zal verlopen. "We verwachten zeker hinder", zegt de woordvoerster. 

Alternatieve opties

Ze herhaalt de oproep om alternatieven ernstig te overwegen, zoals trein, bus of carpoolen. Ook is er op de Heizel een gratis pendelparking (parking C), nabij metrostation Koning Boudewijn en tramlijn 7. Daarvoor moet je op de website van Brussel Mobiliteit eerst een bon afdrukken.
De Leopold II-tunnel, de langste tunnel van het land, is sinds vandaag tot eind augustus volledig dicht voor renovatie.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieven Cleymans

  Neen Laurens gratis abonnement alleen voor illegalen en OCMW

 • Thierry Vansweevelt

  Krijgen de pendelaars nu ook gratis vervoer zoals de migranten?

 • Thierry Vansweevelt

  Is er nog hoop voor het detroit van belgie? Of is dat charleroi?

 • Schnitzel Moshe

  de timing van het oude naar het nieuwe kon niet ofwa?

 • Patrick Van Overmeire

  Op de parking c parkeren en tram 7 die daar 25 minuutjes vanaf ligt en dan nog eens niet rijdt deze zomer en je een bus moet nemen om 3 maal een overstap moet doen om op je bestemming te komen.