Eerste deel duikzoektocht naar Elke Wevers levert niets op

BELGA
Een eerste duiksessie vanochtend in de waterplassen van het natuurgebied Bergerven in Neeroeteren leverde geen enkel spoor op naar de vermiste Elke Wevers. Om 9.30 uur gingen 28 duikers voor de eerste keer te water. Deze namiddag rond 14 uur zullen opnieuw 24 duikers op zoek gaan naar het lichaam.

Zaterdagvoormiddag gingen 28 duikers ongeveer een uur lang een eerste keer het water in, maar dat leverde niets op. "Alles is goed verlopen. Het beoogde gebied is doorzocht, maar er is niets gevonden. Omstreeks 14 uur gaan er opnieuw 24 duikers het water in om een andere zone te doorzoeken", zegt Sven Van Haelst, duikverantwoordelijke van duikclub Samantha uit Maaseik en coördinator van de zoekactie.

Op vraag van ouders
De zoektocht is geen onderdeel van het gerechtelijk onderzoek, maar kwam er op vraag van de ouders van Elke Wevers. "25 duikers van de 28 komen uit duikclub Samantha en de overige drie komen van een duikclub in Bree. Er boden zich ook nog andere duikclubs aan, maar 28 duikers is voldoende. Het moet overzichtelijk blijven en ook het natuurgebied mag niet te hard belast worden", aldus Van Haelst.

De 32-jarige Elke Wevers verdween op 9 december 2010. Ze vertrok naar haar werk en zou opgepikt worden door een collega van het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Ze stuurde een sms dat ze zich niet goed voelde en terug naar huis zou keren. Daar kwam ze echter nooit aan.