Eerste cannabisshop van Vlaanderen opent deuren en politie neemt meteen alles in beslag

De politie nam meteen alle drugs in beslag in de nieuwe cannabisshop Beweed in Gent.
VTM Nieuws De politie nam meteen alle drugs in beslag in de nieuwe cannabisshop Beweed in Gent.
In Gent is vandaag een legale cannabisshop in Vlaanderen geopend. De winkel was nog maar net open en de politie stond er al voor de deur om alles in beslag te nemen. Volgens de eigenaars is de weed legaal doordat er een laag percentage THC (tetrahydrocannabinol) inzit.

Beweed specialiseert zich naar eigen zeggen in CBD-weed met minder dan 0,2 procent tetrahydrocannabinol. Door dat lage THC-gehalte is het product volgens de verkopers legaal. Het aanbod omvat zes verschillende soorten weed.

Het bedrijf vindt de negatieve connotaties van cannabis niet meer van deze tijd en wil de stigma’s doen verdwijnen. Volgens Beweed wordt het product wel zeer streng gecontroleerd en wordt daardoor kwaliteit aangeboden.

Beweed was nog maar net geopend, toen de Gentse politie er binnenviel. Alle drugs werden onmiddellijk in beslag genomen.
130 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederic Vandenplas

  Politie. In opdracht van de burgemeester neemt alles in beslag zonder de wet te kennen.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Als bepaalde soorten van Cannabis medische eigenschappen hebben voor bepaalde zaken, wel dan moeten ze in een apotheek verkocht worden na doktersvoorschrift!

 • Jeffrey Raes

  De cannabis van deze shop is eerder voor medische redenen. Er zit namelijk zo weinig thc in dat men de high niet heeft maar wel de medische werking zoals pijnstillend, rustgevend, ... Je loopt er niet bij als een hippie zoals sommige mensen denken.

 • Bert van Eeckhoutte

  erik jagers is echt een jano! hij heeft wrs nog nooit cannabis geconsumeerd en zeker geen wiet met laag THC gehalte. iemand met een gezond verstand en kennis van zaken weet dat in dit geval er zeker geen gevaar is voor de samenleving. in tegendeel u zou moeten weten wat voor bucht er wordt verkocht op straat wat uiteindelijk wel schadelijk is.

 • Keanu Mattheeuws

  In ieder geval toch veel gezonder dan alcohol tis een schande dat zoveel mensen er zo'n drama van maken het dodenpercentage door CANNABIS 0.0% en doden met alcohol miljoenen dus zo erg is het dan toch niet eh