Exclusief voor abonnees

Eerst vrijspraak, nu wil gerecht nieuw proces: dokter die Tine Nys spuitje gaf, riskeert schadevergoeding van tienduizenden euro's

Joris Van Hove (59) werd eind januari vrijgesproken, Maar volgens de advocaat-generaal van het Hof van Cassatie is het arrest niet compleet en te weinig gemotiveerd.
Photo News Joris Van Hove (59) werd eind januari vrijgesproken, Maar volgens de advocaat-generaal van het Hof van Cassatie is het arrest niet compleet en te weinig gemotiveerd.
Op het beruchte euthanasieproces in Gent sprak het hof van assisen drie dokters vrij, maar volgens de advocaat-generaal van het Hof van Cassatie werd de vrijspraak van één van hen niet goed gemotiveerd. Daardoor riskeert Joris Van Hove (59) - de arts die de dodelijke injectie toediende - nu een nieuw proces , waar hem bij een veroordeling een schadevergoeding wacht. Zo'n veroordeling zou ongetwijfeld angst creëren bij artsen om nog euthanasie uit te voeren.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Hellebaut

  David Lieckens. Ik denk dat ik altijd opgelet heb. Wil het dan zeggen dat men alles op zijn beloop moet laten en de kerk met al hun misdaden laten wegkomen ?? Tegen beter weten in,dat besef ik ook. De kerk heeft al meer dan genoeg ellende veroorzaakt bij kinderen en hun ouders. Trauma dat nooit verdwijnt bij die mensen

 • Mark Depaepe

  Een beetje respect voor Tine haar wens, zodat ze eindelijk vredig kan rusten. Na 10 jaar, komaan zeg.

 • Jarrid Libeer

  Waar zijn die zussen toch mee bezig? Respecteer haar keuze, ook al ga je er zelf niet mee akkoord.

 • Natascha Cattoor

  Komaan zeg,die dokter heeft gedaan wat wettelijk en mocht gebeuren!!Nu gaan ze die dr nog eens aanvallen en er geld uitslaan op de rug van de overledene.Jullie moesten jullie diep schamen en de kerk roer in je jullie eigen pot daar hebben jullie al werk genoeg mee

 • Willy Devroey

  Sommige magistraten betalen nu voor hun politieke benoeming. Men had indertijd beter gezocht naar integere mannen die echt objectief en wetsgeldige beslissingen konden nemen.