Een zaterdagmiddag in Aalst: politie snapt chauffeur met minstens 12 pinten achter de kiezen

Archiefbeeld
Photo News Archiefbeeld
De lokale politie van Aalst heeft vandaag intensieve verkeerscontroles uitgevoerd. Op verschillende locaties werden voertuigen gecontroleerd met behulp van het voertuig voor automatische nummerplaatherkenning (ANPR). De hoofdvogel werd afgeschoten door een bestuurder met 2,16 promille alcohol in het bloed, goed voor zo'n 12 glazen bier. En dat op een zaterdagmiddag.

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter. In totaal moesten 407 bestuurders een voorafgaandelijke alcoholtest ondergaan. Bij elf onder hen werd alcohol gedetecteerd.

Rijbewijs in wasmachine

95.6% van de gecontroleerde bestuurders respecteerden de snelheidslimiet. Negen bestuurders werden beboet omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. Het rijbewijs van één chauffeur heeft een beurt in de wasmachine niet doorstaan en was nagenoeg onleesbaar. Hij ontsnapt aan een boete als hij binnen een overeengekomen termijn geen nieuw rijbewijs kan voorleggen.

Zonder rijbewijs met auto van schoonmoeder

Een andere chauffeur reed met de wagen van zijn schoonmoeder zonder ooit in het bezit te zijn geweest van een rijbewijs. Beiden wacht een boete want het uitlenen van een wagen aan iemand zonder rijbewijs is eveneens strafbaar. Voorts werden in de binnenstad van Aalst 126 GAS-boetes uitgeschreven voor foutief en hinderlijk parkeren.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri De clercq

  Jonas, de Kings club is offficieel voor altijd gesloten. En op een zaterdag midde op de hopmarkt tussen al die marktkraampjes controle uitvoeren zou ook een mooi zicht zijn. Vraag me al af hoe ze dat zouden doen,, ?

 • Jos Temmerman

  Veel komen van de markt dan ,je ziet dikwijls genoeg hoe sommige zitten te zuipen en dan naar hun auto stappen.

 • Jean De Grande

  Quote: "Hij ontsnapt aan een boete als hij binnen een overeengekomen termijn geen nieuw rijbewijs kan voorleggen." Leuk, wordt er in die stal nog wel iets gecontroleerd of is het allemaal copy/past van een paar linkse roddelkrantjes?

 • Pedro Gonzalez

  Ik doe mijn best om een soortgelijk verhaal te vertellen, maar het wordt door de man of vrouw van dienst niet doorgegeven. Tja, dat schijnt vrijheid van mening te zijn, volgens sommigen. Ik kan maar één voorstel doen: eruit, of wordt dat gewoon in handen gegeven van idioten die daar moeten over beslissen en die dan laten zien hoe groot hun macht toch is over de anderen? Ik geloof dat het om het laatste gaat.

 • Jonas Van snee

  Ze zouden zich wa beter aan de kings zetten, ze zullen daar wa andere dingen tegen komen