Eén van de verdachten van aanslagen Brussel vrijgelaten onder voorwaarden

Photo News
Brahim Tabich (39), één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel die in de cel zat, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Tabich was de uitbater van een doe-het-zelfzaak op de Stalingradlaan in Brussel en wordt ervan verdacht dat hij de daders van de aanslagen zoutzuur zou verkocht hebben dat gebruikt werd bij de aanmaak van het explosief TATP. Zelf zou Tabich enkel bekend hebben dat hij lege bidons had verkocht.

Brahim Tabich werd op 9 oktober jongstleden opgepakt bij een reeks huiszoekingen. Speurders van de federale gerechtelijke politie vielen toen binnen op een tiental adressen in Brussel, Schaarbeek, Anderlecht en Jette in een poging te achterhalen waar de daders van de aanslagen het materiaal kochten om de bommen mee te maken.

Zo werd onder meer een huiszoeking gehouden in de doe-het-zelfzaak van Brahim Tabich aan de Stalingradlaan omdat de speurders vermoedden dat daar minstens een deel van het zoutzuur werd aangekocht dat de terroristen gebruikten om TATP te maken.

Brahim Tabich bekende volgens verschillende media dat hij lege bidons had verkocht aan Osama Krayem, de terrorist die zich samen met Khalid El Bakraoui had moeten opblazen in de Brusselse metro maar zich op het laatste moment terugtrok. Die bidons zouden overeenstemmen met bidons die na de aanslag werden aangetroffen in het appartement in de Max Roosstraat in Schaarbeek waar de terreurcel zich lange tijd schuilhield, en zouden gebruikt zijn bij de aanmaak of opslag van het explosief TATP dat bij de aanslagen gebruikt werd.

Tabich werd in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige.
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Vekemans

  Zoutzuur kan je overal kopen moet men dan de eigenaar van den brico of gamma enzo ook vast steken omdat er daar ne pippo wa van da spul ga kopen om er dan iets mee uit testeken? Zelfs mensen van de brandweer hebben dat in hun kazerne staan voor olie plekken van de weg op teruimen

 • Conrad Steentjes

  Brusselse rechtbank zeker? Ik geloof dat er in héél brussel niet meer één normale leeft!

 • Eddy van Dorst

  Het gerecht wat is dat? waar ik men boodschap op doe nee dat is properder.

 • Freddy Sonnemans

  En ik word nog verondersteld vertrouwen te hebben in de rechtstaat ?

 • dominique vanmullem

  arm arm belgie met dank aan de politiek