Een van de daders van aanslag in Brussel opnieuw in cel wegens niet-naleven van voorwaarden

Ibrahim Abrini wordt weggevoerd tijdens het proces.
Photo News Ibrahim Abrini wordt weggevoerd tijdens het proces.
Ibrahim Abrini -een van de daders van de aanslag op Brussels Airport en jongere broer van Mohamed Abrini- zit opnieuw in de gevangenis nadat hij de voorwaarden van zijn vrijlating niet had nageleefd. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. 

De jongere broer van Mohamed Abrini werd in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Hij was eerder al tweemaal vrijgelaten onder voorwaarden, maar schond die voorwaarden beide keren. 

Mohamed Abrini is één van de terroristen die de aanslag pleegde op de luchthaven Brussels Airport, op 22 maart 2016. De maanden voordien werd de man al intensief opgespoord omdat hij ook betrokken was bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. In maart 2016 werd ook zijn broer Ibrahim in verdenking gesteld in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs omdat het Belgische gerecht vermoedde dat hij zijn broer in de maanden na de aanslagen in Parijs had helpen onderduiken.

Voorwaarden geschonden

Ibrahim Abrini werd vrijgelaten onder voorwaarden maar op 20 juni 2016 vloog hij opnieuw in de cel omdat hij de voorwaarden van die vrijlating niet had nageleefd. Niet alleen zou Ibrahim Abrini zijn broer Mohamed zijn gaan opzoeken in de gevangenis, nadat die op 8 april 2016 was opgepakt, op zijn computer zou ook jihadistische propaganda gevonden zijn.

Een klein jaar na die nieuwe arrestatie, in juni 2017, was de man opnieuw onder voorwaarden vrijgelaten maar eerder deze week werd die opnieuw ingetrokken omdat hij verschillende voorwaarden niet heeft nageleefd.
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sonia Ranson

  Serieus!!! Zijn die vrijgelaten, opgepakt en weer vrijgelaten, waarom zijn die godsnaam vrijgelaten,..,aan alle nabestaanden, sorry dat jullie dit moeten meemaken, ik schaam mij om Belg te zijn......

 • Alain Dumont

  Mensen zullen het nooit begrijpen zolang Ze zelf niks meegemaakt hebt Blijf alles zoals het is jammer maar het is zo

 • René Mattyns

  Daders vrij gelaten? Gaat m'n petje te boven

 • guido vermeyen

  Begin meer en meer te geloven dat de "Bende van Nijvel" uit rechters bestond...ze destabiliseren België ook voortdurend.

 • cecil atherton

  Hahaha, de vlaming gaat het oplossen in het stemhokje. Droom verder. Wat wil je, een volk zonder ruggengraat dat zich door de eeuwen heen extreem laf en jassendraaiend heeft getoond.