Eén op de zeven flitspalen in Vlaanderen werkt niet

BELGA
Eén op de zeven flitspalen (15 procent) in Vlaanderen werkt niet. In Brussel is het nog erger gesteld. Daar flitsen 27 van de 95 palen (28 procent) nooit, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.

Langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen staan er vandaag exact 1.281 flitspalen. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) werkt ongeveer 85 procent daarvan. Vier jaar geleden werkten nog drie op de tien flitspalen niet. Welke flitspalen momenteel niet flitsen in Vlaanderen, daar wordt niet over ­gecommuniceerd. Maar een aantal, onder meer langs de Vilvoordsesteenweg in ­Meise, zijn al een paar jaar buiten gebruik.

Het record van 'niet flitsende flitser' in ons land staat op naam van de flitspaal aan de Lambermontlaan in Brussel, een tweevaksbaan onder de bevoegdheid van het Brussels Gewest, waar een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur geldt. Die ­camera is nu precies tien jaar defect. Alles samen werken 27 van de 95 camera's in de hoofdstad niet meer. Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) belooft dat "95 procent" tegen de zomer weer zal werken.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc mortier

  Wie is hiervoor verantwoordelijk ? Hoe oplossen ? Welke sancties ?

 • François Nuyts

  Dat was vroeger ook al zo , wordt veelal gebruikt als afschrikkingsmiddel .

 • geert baert

  6 op de 7 flitspalen werken wel ...

 • mertens jean

  Men heeft de oorzaak van het begrotingstekort gevonden.

 • jos robben

  Dan zijn er spijtig genoeg nog zes van de zeven die wel werken. Het hele flitscontrolebeleid was, is en blijft immers een bewust georganiseerde ordinaire geldklopperij onder het mom van verkeersveiligheid