Eén op de vijf bestuurders onder invloed van alcohol of drugs bij controle in Gent

Illustratiefoto.
ANP XTRA Illustratiefoto.
Bij een controleactie op alcohol en drugs in het verkeer heeft de Gentse lokale politie vanmorgen twintig van de negentig gecontroleerde bestuurders betrapt onder invloed. "Daarvan testten veertien bestuurders positief op het sturen onder invloed van drugs", meldt woordvoerder Matto Langeraert. 

De politie stond tussen 4.45 uur en 11 uur opgesteld aan de Wiedauwkaai in Gent. Twintig bestuurders verkeerden onder invloed van alcohol en/of drugs, oftewel 22 procent van alle gecontroleerden.

"Negen bestuurders hadden meer alcohol in het bloed dan wettelijk toegestaan en veertien bestuurders testten positief op het sturen onder invloed van drugs. Vier van deze bestuurders bleken zowel onder invloed van drugs als alcohol, van wie één met een voorlopig rijbewijs reed, op een tijdstip dat hem dat verboden is en zonder zijn begeleider", zegt de lokale politie. 

Twaalf rijbewijzen ingetrokken

Twaalf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Van twee bestuurders werd het voertuig tijdelijk ingehouden, omdat ze in aanmerking kwamen voor een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs maar het document niet bijhadden.

Eén bestuurder die onder invloed was van alcohol en drugs bleek zelfs geen rijbewijs te hebben. Het voertuig werd in opdracht van het parket geïmmobiliseerd.

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pat Debal

    Die nog maar een voorlopig rijbewijs heeft ende geen rijbewijs geeft zouden moeten flink gestraft worden mag van mij levenslang zijn we zullen er nog veel van zien van zulke gasten met of zonder voorlopig rijbewijs

  • Nils De Vriendt

    Onder het motto: tegen 30km/u kan ik toch niet misdoen, zat of niet!

  • Jan Verstrepen

    Dat beloofd, daar zouden superboetes moeten voor zijn en wel direct betalen, auto direct aanslaan maakt niet uit van wie hij is en effectieve gevangenisstraffen. Dit is spelen met andermans leven, dat ze zichzelf kapotmaken is hun probleem, alleen slepen die zotten vele onschuldige mensen in de dood.