Een op de vier auto’s technisch niet in orde

VTM NIEUWS
Een kwart van de auto’s is technisch niet in orde. Dat blijkt uit een rondvraag van Touring. Dat komt onder meer omdat mensen vaker besparen op het onderhoud.

Touring spreekt van veel defecten ter hoogte van de remschijven. 18 procent van de mensen rijdt rond met versleten banden en 20 procent heeft kapotte lichten. We rijden trouwens ook almaar langer met onze auto, gemiddeld 1 jaar langer dan 5 jaar geleden. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lewis De Leeuw

  Trouwens, Touring is ook eigenaar van keuringsorganisme "Autoveiligheid-BTC".

 • Lewis De Leeuw

  Je wordt nooit afgekeurd omdat je lichten 1 mm te laag of te hoog staan, maar wel omdat ze buiten tolerantie zijn afgesteld. Dus, ofwel stel je ze perfect af, en dan heb je nog ruim tolerantie, ofwel zit je op de grens van de tolerantie of net erbuiten. Hetzelfde geldt voor remmen, ophanging en uitstoot.

 • Jozef Van Raemdonck

  Vooral dure Duitse wagens hebben defecte richtingaanwijzers

 • Jef Lois

  Dit moet gebeuren maar er mocht ook controle zijn zoals misterie schoppers maar dan voor hetbpersoneel vande keuringcentrums laatste keer echt ONBESCHOFT ECHT. 2. Ken iemand wagen afgekeurd een lamp die niet goed stond,deze kerel rijd een rondje rond gaat voor een herkeuring zonder iets gedaan te hebben GOEDGEKEURD dit is toch om te lachen niet maar wel 13 euro extra betalen. Hoe kan dit. Dus onaangekondigde en onbekende controles uitvoeren op personeel.

 • Jan Van Rompaey

  Doen die controleurs van de autocontrole dan hun werk niet goed (genoeg) ?