Een krant is de mooiste laatste groet die Het Laatste Nieuws Peter Verbruggen kon brengen

© Bart Leye

Vandaag werd om 11uur in het Cultureel Centrum Getouw in Mol massaal afscheid genomen van onze betreurde collega Peter Verbruggen. Peter overleed vorige zondag op 48-jarige leeftijd aan complicaties die hij opliep na een griep. Het Laatste Nieuws bracht een laatste eerbetoon met een krant vol journalistieke hoogtepunten van Peter, veel foto's en een persoonlijk afscheid van zijn collega's.

Peter Verbruggen was niet enkel topreporter bij Het Laatste Nieuws, maar ook de voorzitter van Elvis Matters, de officiële fanclub van Elvis Presley in België. In 1999 schreef hij het boek 'Elvis: King of Belgium' over zijn muzikale held. Vorig najaar verscheen de biografie 'Maestro Stromae' over hét Belgische muziekfenomeen van dit moment.

Hij begon zijn journalistieke loopbaan bij de krant Het Volk en maakte in 1995 de overstap naar Het Laatste Nieuws. In die carrière van 20 jaar was hij onder meer hoofdredacteur van de Antwerpse zusterkrant De Nieuwe Gazet en chef nieuws. Zijn allerlaatste bericht op Facebook ondertekende Peter nog met de hashtag: #lovemyjob.

Een greep uit de krant waarin collega's afscheid nemen van Peter.