Een jaar cel voor verkrachting van man in Heverleebos

thinkstock
De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 30-jarige man veroordeeld tot een jaar cel voor de verkrachting van een toen 19-jarige man in Heverleebos in Leuven in de nacht van 21 juli 2015.

Het slachtoffer was de avond voordien op stap geweest in Leuven. Hij wilde er blijven slapen maar veranderde van gedacht en trok in het holst van de nacht te voet naar de ouderlijke woning in buurgemeente Oud-Heverlee. Hij nam daarvoor de kortste weg, die leidt door Heverleebos.

Daar stootte hij op Robin D. (30) uit Leuven. Het slachtoffer verweerde zich heftig en kon de vlucht nemen. Hij stuurde een sms naar zijn vriendin dat hij verkracht was. Zijn ouders vonden hem wenend in bed.

Volgens de beklaagde stemde het slachtoffer in met het contact maar de rechtbank wees die versie af en stelde dat D. misbruik maakte van de dronken toestand van zijn slachtoffer. Hij kreeg een jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Hij werd voor vijf jaar uit de rechten ontzet. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 3.000 euro. Zijn ouders stelden zich eveneens burgerlijke partij en kregen 500 euro toegewezen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Basil Fawlty

    1j?? Wat een kluchtlandje zeg..

  • Teenage Wildlife

    En ik dacht dat de straffen op verkrachting zwaarder waren geworden (sic. Geens) omdat ze niet meer van deze tijd waren. Hoe kan ik mij toch vergissen NOT.