Ecolo roept op om ‘Plan B’ te proberen, zonder N-VA

BELGA
Terwijl koninklijk opdrachthouder Koen Geens voor een audiëntie naar het Paleis is gereden, lanceert Ecolo op Twitter een oproep richting de andere partijen om een regering zonder N-VA te proberen vormen. Eerder op de dag gaf PS-voorzitter Paul Magnette aan de onderhandelingen met de N-VA beu te zijn.

"De burgers willen snel een regering. Laten we overstappen op plan B voor België en de uitdagingen van vandaag aanpakken", schrijft Ecolo. Volgens de Franstalige groenen zijn er sinds de verkiezingen 223 dagen gepasseerd waarin een regering met N-VA werd geforceerd en 34 dagen waarin een andere formule zonder N-VA werd geprobeerd.

N-VA-voorzitter Bart De Wever “nam akte van het dictaat van de PS”. “De derde partij van het land meent iedereen de wet te kunnen spellen en de onderhandelingen in de media te kunnen voeren. In weerwil van de Vlaamse kiezer moet er voor de PS een zo links mogelijke regering komen, zonder meerderheid in Vlaanderen. De PS wil zelfs verkiezingen uitlokken, enkel en alleen in de hoop om de N-VA te verzwakken en zichzelf te versterken.” CD&V blijft er bij monde van Pieter De Crem ondertussen bij: de partij stapt niet in een coalitie van socialisten, liberalen en groenen.
100 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Van Buggenhout

  Ecolo heeft niks op te roepen , enkel te ophoepelen !

 • Denis De Meulemeester

  De negende partij van het land, in stemmenaantal, gaat eens dicteren met wie er wel en niet mag gepraat worden.

 • Gilbert Vermeersch

  EcoloGroen gedragen zich voor 45% anti-Vlaams.

 • Gino Denil

  Nooit gehoord van de betrokkenheid van de N-VA en Land Invest bij die schandalen, RON PLATTEEUW. Het was trouwens ook de N-VA die tegen stemde in het parlement om de onschendbaarheid van Moreau op te heffen. En wel de PS die hem veel eerder al uit de partij gegooid had.

 • marcel mampaey

  hoe dikwijls heeft ecolo en groen (Calvo) nu al gezegd plan b . snappen ze het nu nog niet de Vlamingen moeten jullie niet met je regeltjes en waanzin. toch word het door onze str-t geduwd tegen de wil van de bevolking. ( bv de lez).