Ecolo haalt 20 procent stemmen in Brussel

De Franstalige groenen van Ecolo zullen bij de regionale en Europese verkiezingen 20,4 procent van de stemmen in Brussel halen. Dat schrijft Le Soir vandaag, drie maanden voor de verkiezingen, op basis van een peiling. De MR zou de grootste partij worden na 7 juni (29,5 procent), voor Ecolo, PS (18,3 procent), cdH (13,2 procent) en LiDé (2,3 procent).

Volgens directeur Marc Dumoulin van onderzoeksbureau Dedicated Research, dat de peiling uitvoerde, kan er gesproken worden over een "groene golf".

Progressiemarge
Vermits een meerderheid in het Brussels parlement minstens 37 zetels behoeft, behoort de verderzetting van de huidige coalitie van PS, cdH en Ecolo tot de mogelijkheden, maar ook een meerderheid van MR en Ecolo wordt nu mogelijk.

Volgens Dumoulin zou de MR nog over progessiemarge beschikken in het hoofdstedelijk gewest. "Tijdens ons onderzoek hebben we voor het FDF heel wat sympathie opgevangen, en we denken dat de MR in de peiling nog twee procent hoger zou zijn uitgekomen als we gesproken hadden over MR-FDF." (belga/ka)