Echtscheiding drijft man naar wietteelt om alimentatie te betalen

Archiefbeeld.
ANP Archiefbeeld.
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 42-jarige man uit Houthalen voor een wietplantage in zijn kelder veroordeeld tot 18 maanden cel en 6.000 euro boete. In de kelder waren twee teeltruimtes ingericht met in totaal vijfhonderd wietplanten. Gezien zijn gunstig strafverleden kreeg hij uitstel voor celstraf en boete, maar hij moet voorwaarden naleven zoals aan het werk blijven en bij het OCMW in begeleiding gaan om zijn budget te beheren.

Het parket had een vermogensvoordeel van ruim 57.000 euro berekend, maar de rechtbank begrootte dat op 12.500 euro. De man zag naar eigen zeggen de opbrengst van een wietplantage als oplossing voor zijn financiële moeilijkheden. Na zijn scheiding moest hij vijfhonderd euro alimentatie betalen. Hij raakte niet rond ondanks vast werk. Via een Nederlander had hij thuis een wietplantage laten installeren. Hij verklaarde zelf dat er eenmaal geoogst was geweest.

Illegale elektriciteit

De elektriciteit werd illegaal afgetakt. Aan netbeheerder Infrax is hij 10.354 euro verschuldigd. Voor het gestolen water kreeg De Watergroep 1 euro provisioneel toegewezen. De politie kreeg melding dat er aan het huis van beklaagde een zoemend geluid en een cannabisgeur waar te nemen was. Het was er ook een constant af en aanrijden van wagens. Einde juli 2016 viel de politie binnen. De plantage was professioneel ingericht met twee klimaatregelaars. Naar eigen zeggen had hij het geld voor de materialen van de plantage geleend van een kennis. Het ging om 2.000 euro.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  De ene oogst en roofbouw lijkt legaler dan de andere.

 • Cliff Verhaegen

  Het is maar cannabis ze, moet dringend legaal worden gemaakt in plaats van hypocriet te doen!!

 • marc ledure

  Eric De landsheer !!!! Omdat ge geen alimentatie geld zou moeten betalen ???? Sorry, ge moet daarom niet getrouwd zijn om dat te moeten betalen en zelfs moet ge niet samen wonen , Als da kind van u is en het is bewezen gaat u betalen gelijk een ander.

 • Eric De landtsheer

  Dat is de reden waarom ik nooit trouw.

 • Gino Denil

  Die rechters vinden altijd dat die andere partner in dezelfde weelde moet kunnen voortleven. En dat geldt blijkbaar nooit voor deze die het moet opbrengen. Die mag in de grootste miserie verzeild raken. Als je nochtans samen trouwt om lief en leed te delen waarom scheid je dan niet samen om lief en leed te delen?