Echtgenote van Melikan Kucam vrij onder voorwaarden

Gerechtelijk onderzoek humanitaire visa

N-VA-politicus Melikan Kucam met zijn echtgenote.
rv N-VA-politicus Melikan Kucam met zijn echtgenote.
De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft vandaag beslist om de echtgenote van Melikan Kucam vrij te laten onder voorwaarden. Ze mag dus na twee maanden voorhechtenis de gevangenis verlaten. Dat bevestigen haar advocaat en het parket-generaal.

Mevrouw Kucam werd begin juli aangehouden in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. Zij zou een getuige benaderd hebben om zijn verklaringen aan te passen. Haar echtgenoot zit intussen al bijna acht maanden in voorhechtenis. Hij ontkent dat hij zich liet betalen om Assyrische christenen uit onder meer Syrië en Irak op de lijst met kandidaten voor een humanitair visum te zetten.

Ook de zoon van Melikan Kucam belandde een tijdje achter de tralies, maar werd in maart vrijgelaten onder voorwaarden. De raadkamer wilde twee weken geleden hetzelfde doen voor de echtgenote, maar het parket ging in beroep. Het was nu aan de KI om over haar voorhechtenis te oordelen en die besloot om haar vrij te laten onder voorwaarden.

Ook twee andere verdachten in het dossier zijn door de KI vrijgelaten onder voorwaarden. Een derde blijft onder elektronisch toezicht staan.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Demey

  Zijn dat speurders die ermee bezig zijn of wat? Nog geen voldoende bewijzen? Met zijn loon zo een sier maken betekent veel geld binnenkrijgen! Dus.......!

 • ivo clemens

  Als die mevrouw nu niet had geprobeerd getuigen en betrokkenen in het onderzoek te beinvloeden of te intimideren had ze niet en zeker niet zo lang in voorhechtenis gezeten... Er is helemaal geen overtreding van de wet op voorlopige hechtenis gebeurd . Ze heeft haar eigen in die nesten gewerkt .

 • JAN krommentak

  Is dat onderzoek nu nog bezig er waren nog staalharde bewijzen ! of vind men die nu niet meer ? hoelang duurt dit nu al 8 maanden !

 • Jan Verstrepen

  Ze kan dus haar handeltje voorzetten en de eventuele bewijzen laten verdwijnen, afschaffen dat gerecht is totaal nutteloos en gevaarlijk ook nog.

 • Frans Dedokker

  Wat een corrupte boel zeg..