Echtgenote topman politievakbond weer vrij onder voorwaarden

Gert Cockx wordt verdacht van private omkoping en misbruik van vennootschapsgoederen.
PHOTO_NEWS Gert Cockx wordt verdacht van private omkoping en misbruik van vennootschapsgoederen.
De echtgenote van Gert Cockx, de in opspraak gekomen voorzitter van politievakbond NSPV, is door de raadkamer in Mechelen opnieuw onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Vorige week was ze door de onderzoeksrechter al vrijgelaten, nadat ze samen met haar man voor verhoor was opgepakt in het kader van een fraudedossier. De vrouw zou vervolgens echter de voorwaarden voor haar vrijlating geschonden hebben door onder meer contact te zoeken met andere personen uit het dossier.

Ze werd een tweede keer opgepakt en ditmaal ook aangehouden, maar voor de raadkamer was dat vandaag niet langer nodig.

Volgens de advocaat van Gert Cockx is er sprake van een afrekening door het oude bestuur van de politievakbond

"Afrekening"

Gert Cockx zelf werd vorige week wel al meteen door de onderzoeksrechter aangehouden en de raadkamer bevestigde die beslissing ook. Zijn advocaat liet echter weten in beroep te zullen gaan, waardoor de zaak voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen zal komen.

De NSPV-topman wordt verdacht van private omkoping en misbruik van vennootschapsgoederen. Hij zou samen met zijn echtgenote gelden van de vakbond gebruikt hebben voor privédoeleinden. Volgens zijn advocaat zijn de aantijgingen onterecht en is er sprake van een afrekening door het oude bestuur van de politievakbond.