Echtgenote De Pauw: "Natuurlijk sta ik achter mijn man"

© VRT Nyk Dekeyser
Inès De Vos, echtgenote van Bart De Pauw en algemeen zaakvoerder van zijn productiehuis Koeken Troef!, wenst niet te reageren op de mediastorm waarin haar man terechtgekomen is. "Ik vertrouw hem en wil daar verder niet over uitweiden", klinkt het in een reactie via mail.

"Bart is de mediafiguur, ik niet", zegt zijn echtgenote. "Ik heb er altijd voor gekozen om op de achtergrond te blijven en ons gezin en de kinderen uit de media te houden. Ook vandaag ben ik ervan overtuigd dat dit het beste is voor ons gezin."

Inès De Vos zegt nog steeds achter haar man te staan. "Ik ken hem, ik vertrouw hem en verder wil ik daar niet over uitweiden."

Koeken Troef!

De Pauw werd door de VRT aan de deur gezet na klachten over grensoverschrijdend gedrag. Wat de gevolgen zullen zijn voor zijn productiehuis Koeken Troef!, waar het algemeen en dagelijks beleid in handen is van zijn vrouw, is nog niet duidelijk.

"Dat het productiehuis gevolgen zal ondervinden is duidelijk", zegt De Vos. "Maar op dit ogenblik zijn we meer bezig met de storm waar wij en onze medewerkers door moeten, dan de gevolgen op te lijsten. We hebben juridisch advies ingewonnen en beraden ons over de toekomst."

Bart De Pauw.
RV Bart De Pauw.52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martine Rochtus

  Ja zij weet dit al lang natuurlijk

 • Jo De Clercq

  Moet gewoon de zaak Koekentroef redden......

 • marc vangeel

  Beste Albert viane kan het zijn dat die dames bang zijn voor klacht neer te leggen.Hun inkomen hangt af van opdrachten .De kans is groot dat ze geen opdrachten meer krijgen dus ook geen inkomen ons kent ons weet je wel.Er zijn genoeg verhalen bekend wat er gebeurd met klokkenluiders zeker in dat wereldje.In dat wereldje zullen ze door velen, niet allemaal beschouwd worden als verraadsters en niet alleen daar maar ook op sociale media.

 • Valerie Dubois

  Ik vind het overdreven van VRT om Bart De Pauw voor dit gedrag te ontslagen. Er zijn waarschijnlijk nog honderden anderen die dit gedrag vertonen op VRT. Maar ik ben er wel van overtuigd dat er zeker waarheid in zit en dat de VRT niet 'zomaar' iemand ontslaat. En daarbij, zijn vrouw zal al wel lang hebben geweten dat haar man niet vies was van jongere vrouwen, dat ga je mij niet wijsmaken. Zij wil gewoon haar gezin beschermen op deze moment.

 • Heidi Werbrouck

  Wel Anne Geerts ik vind het nog veel erger dat iedereen zonder alles te weten en alleen op basis van insinuaties iemans zijn proces maakt, al dan niet in de media. En ik bedoel het in het algemeen, niet enkel over De Pauw.