E403 in Aalbeke afgesloten door ongeval met vrachtwagen

De vrachtwagen belandde in schaar.
LSI De vrachtwagen belandde in schaar.
De autosnelweg E403 is in Aalbeke bij Kortrijk richting Brugge sinds half elf dicht. Oorzaak is een vrachtwagen die na een klapband op de middenberm is terecht gekomen. 

Na de klapband verloor de chauffeur de controle over het stuur en belandde met zijn trekker en aanhangwagen links van de snelweg tegen de betonnen middenberm. Door de klap vlogen enkele betonnen boordstenen in het rond. Daardoor is ook de linkerrijstrook richting Doornik afgesloten. De vrachtwagen kwam uiteindelijk op de boordstenen van de middenberm in schaar tot stilstand. 

De mazouttank scheurde ook open waardoor de brandweer ter plaatse moest snellen om de mazout op te vangen, te vermijden dat het in de riolering terecht kwam en het wegdek schoon te maken. Door die werkzaamheden van brandweer en de takelwerken zal de snelweg richting Brugge wellicht nog een tijdje afgesloten blijven. Het verkeer kan wel passeren via de parallelle rijweg aan het knooppunt Aalbeke. Er raakte bij het ongeval niemand gewond.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kurt Platteau

  Dit is een ongeval waar niemand iets kan aan doen .maar de reacties zijn wel weer op de vrachtwagens gericht zielig toch

 • walter mertens

  Geert heb jij al een klapband gehad ?. Die trukker heeft hem nnog goed in de hand gehouden .

 • geert vlietinck

  Gelukkig waren er geen andere voertuigen bij betrokken met die wegmonsters weet je immers nooit.

 • Johan Herman

  Oei fileproblemen dan !!! Misschien aan diegene die vorige week via de media vroegen om de filekosten te verhalen bij de burger de kans om omgekeerd te verhalen. Meeste fileproblemen zijn door de vrachtwagens. Dus wat krijgen de burgens dan? Misschien dat de media nu eens omgekeerd te werk gaat en bij diegene die vorige week het alarmsignaal deed werken bij hen gaat !!!!!!!!!!!!!!