E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en knooppunt E17 deze nacht gesloten

belga
Deze nacht wordt de E40 in beide richtingen afgesloten tussen Sint-Denijs-Westrem en het knooppunt met de E17. Dan wordt het brugdek van een van de Parkbosbruggen over de snelweg geplaatst.

Concreet zal de snelweg deze avond afgesloten vanaf 22 uur, tot morgenochtend 6 uur of uiterlijk 8 uur. Tijdens de werkzaamheden wordt het brugdek van 160 ton vervoerd vanaf het montageterrein aan de oude op- en afrit van de N60 tot de definitieve locatie. Het brugdek bestaat uit een staalstructuur met betonelementen en zal door twee kranen op de juiste plaats worden gezet.

Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer richting kust vanuit Brussel (E40) omrijden via de R4 in Merelbeke. Verkeer vanuit Kortrijk en Antwerpen op de E17 moet via de R4 in Destelbergen omrijden. Het verkeer dat naar Brussel moet vanuit Oostende, rijdt om via de B402 (Flanders Expo) en volgt daar de R4 naar Brussel. Het verkeer vanop de N60 naar de E40 rijdt om via de R4.

Werzaamheden eventueel nog een nacht uitgesteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de afsluiting van de E40 twee seinbruggen langs de snelweg in Zwijnaarde verwijderen en vervangen door een bord langs de weg.

De werkzaamheden kunnen nog een nacht worden uitgesteld bij te veel wind of onverwachte werfomstandigheden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.