E40 opnieuw vrij na zware wateroverlast in Bertem

Wateroverlast op de E40 in Bertem.
Twitter @ArneVanhoof Wateroverlast op de E40 in Bertem.
De E40 richting Brussel is opnieuw vrijgemaakt nadat de hevige regenval van deze ochtend wateroverlast had veroorzaakt in Bertem. Op foto's op sociale media is te zien hoe grote plassen water de snelweg moeilijk berijdbaar maken. Het probleem heeft ook tot grote verkeershinder geleid omdat drie van de vier rijstroken eventjes versperd waren. Wie vanuit Limburg naar de hoofdstad rijdt, moet rekening houden met anderhalf uur vertraging. 

De hevige regenval van vanochtend zorgt op de E40 in Bertem voor de nodige hinder. Op een bepaald moment waren drie van de vier rijstroken versperd door wateroverlast. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te vermijden.

“Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag op 160 kilometer”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Door het overtollige water zijn op de E40 ter hoogte van Bertem in de richting van de hoofdstad verschillende rijstroken afgesloten. Er ligt een plas van 200 meter lang die daar drie rijstroken bedekt. De hulpdiensten zijn ter plaatse om die plas weg te pompen, maar hoe lang dat gaat duren is niet duidelijk", vertelde Bruyninckx nog. Intussen heeft de brandweer de weg kunnen vrijmaken.

Pendelaars die uit Limburg komen moeten richting Brussel nog rekening houden met grote vertragingen. Ook op de E314 richting Leuven gaat het moeizaam. Het Verkeerscentrum raadt daarom aan om beide zones te vermijden en om te rijden via Antwerpen.
20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • JAN krommentak

  Ja wat de privé doet doen ze beter ! maar alles gaat in onderaanneming en de schuld en problemen verschuiven zo naar derden en die verdwijnen even snel als ze gekomen zijn en daarmee ook alle aansprakelijkheid zeer mooi die openbare contracten waar nooit iemand verantwoordelijk kan gesteld worden of ooit schade vergoedingen dient betaald te worden ook van garantie is er nooit sprake want ook dan is er plots sprake van faling en is de firma in kwestie weg !!

 • nand nuyts

  Decennia lang is er niet gedaan hé Crevits en nu mag N-VA het oplossen.

 • jeroom de wilde

  Het geld voor onderhoud van wegen en rioleringen wordt uitgegeven aan steekpenningen (sorry, ik moet zeggen zitpenningen) van tientallen politici. Dus dat budget is op, verder is er de bouwhonger, elk stukje grond wordt opgehoogd om er een huis op te zetten. De straat is dan het laagste punt waar al dat water samenkomt

 • hasso Naciye

  Hier maken ze snelwegen en achter paar jaar is die kapot schande naar waar gaat mijn geld naar toe in wiens zak??

 • bert triau

  tja , als ge de kolken niet op tijd kuist .....