E40 naar Brussel weer vrij na ongeval in Merelbeke

Op de E40 richting Brussel is in Merelbeke de snelweg opnieuw vrij na het ongeval met een vrachtwagen. Dat meldt de Oost-Vlaamse wegpolitie. De hinder voor de avondspits blijft beperkt

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur in de richting van Brussel. De bestuurder van de truck verloor om een nog onbekende reden de controle over het stuur en smakte vol tegen de middenberm. Door de klap kwam zijn container los en belandde die op de middenberm. Even dreigde de container om te kantelen in de andere rijrichting, maar zo ver kwam het gelukkig net niet. De bestuurder van de truck raakte gewond en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Door het ongeval waren richting Brussel de linker- en middenrijstrook versperd. Er stond een file vanaf Wetteren en de wachttijd liep op tot meer dan een uur. In de andere richting stond een kijkfile.

De vrachtwagenchauffeur werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar de man verkeerde niet in levensgevaar. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.