E40 in Herstal afgesloten in beide richtingen door ernstig ongeval

photo_news
De E40 is vanochtend een tijdlang afgesloten in beide richtingen na een zwaar ongeval in Herstal, nabij Luik. Een vrachtwagen en een auto botsten, waarna de personenwagen door de middenberm ging. Dat is vernomen van de brandweer van Luik. Vier mensen raakten gewond, van wie twee zwaargewond, laat het parket van Luik weten. De E40 is ondertussen opnieuw vrijgemaakt.

Het ongeval gebeurde iets voor 6 uur ter hoogte van de verkeerswisselaar van Cheratte, in de richting van Brussel. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de cabine van de vrachtwagen in brand. De bestuurder moest bevrijd worden en werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de twee inzittenden van de personenwagen moesten bevrijd worden door de hulpdiensten.

Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige verloor de bestuurder van de personenwagen, die vanuit Wandre richting Aken reed, de controle over het stuur en ging uit de bocht. De wagen reed door de middenberm, kwam op de andere rijbaan terecht en botste met de vrachtwagen. Door de klap kwam de wagen opnieuw op de oorspronkelijke rijbaan terecht, aldus het parket.

Vier mensen raakten gewond. Twee van hen zijn er erg aan toe maar niemand verkeert in levensgevaar, aldus nog het parket.

Iets na 7 uur werd een rijvak van de snelweg vrijgegeven richting Aken. In de richting van Brussel werd een omleiding ingelegd vanaf Cheratte. Rond de middag werd de E40 dan opnieuw helemaal vrijgegeven voor het verkeer.