E34 versperd na ongeval met drie vrachtwagens

Vanderveken
De E34 in Oud-Turnhout, die de hele dag afgesloten was door drie ongevallen, is omstreeks 14 uur opnieuw vrijgegeven. Eerder was al de linkerrijstrook weer vrijgegeven na het opruimen van gelekte olie van bij een van de ongevallen. Het ging volgens het Vlaams Verkeescentrum om een hardnekkig goedje, waarvoor de brandweer voor het opruimen bijstand kreeg van de Civiele Bescherming.

"Na het openstellen van de snelweg is de file daar vrij snel opgelost, al was het op de lokale wegen nog wat langer aanschuiven", zegt woordvoerder Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het was een zeer woelige ochtend op de E34. Na een ongeval met een vrachtwagen die paletten en dozen met bijtende producten verloor, moest de lading manueel worden verwijderd, een arbeidsintensieve klus. In een daaropvolgende file volgde omstreeks 5 uur een kop-staartaanrijding met drie vrachtwagens. Eén trucker raakte zwaargewond.

Omstreeks 7.32 uur gebeurde een nieuw ongeval in de file. Daarbij waren volgens de federale politie één vrachtwagen en twee wagens betrokken. Er is sprake van een aantal lichtgewonden.

De weg kon op het middaguur nog niet worden vrijgegeven omdat er hydraulische olie gelekt was. "Die olie is erg moeilijk weg te krijgen. De Civiele Bescherming is ter plekke gestuurd om dit samen met de brandweer te helpen opruimen", legde Beeckman eerder vandaag uit.

Inmiddels is de weg opengesteld en opnieuw filevrij.

Vanderveken