E314 in Bekkevoort terug vrij sinds 14 uur

Op de E314 Lummen-Leuven is ter hoogte van Bekkevoort de rijbaan vrijgemaakt sinds 14.00 uur. Dat meldt de federale wegpolitie. De snelweg was er sinds 09.45 uur versperd na een ongeval met twee vrachtwagens. Daarbij was slechts één lichtgewonde gevallen maar één van de trucks was een deel van zijn lading verloren en het had heel wat voeten in de aarde voor die opgeruimd was.

Het ongeval gebeurde toen één vrachtwagen om een nog onbekende reden op een andere inreed. Door de knal ging de scheurde de brandstoftank van de tweede truck open, waardoor diens een deel van de brandstof op het wegdek terechtkwam.

De aanrijdende vrachtwagen kwam na het ongeval in schaar terecht over de hele breedte van de snelweg terwijl één van de twee trucks een deel van zijn lading verloor. Het ging om een soort zwarte grindbolletjes. De brandweer kon de gelekte brandstof verwijderen maar moest de hulp inroepen van de Civiele Bescherming van Liedekerke om de lading op te ruimen. Het duurde enige tijd voor die ter plaatse was en nadien namen de opruim- en takelwerkzaamheden ook nog de nodige tijd in beslag zodat de snelweg pas om 14.00 uur kon vrijgegeven worden.