E313 tijdelijk afgesloten in Bilzen voor afbraak brug

De brug over de E313 tussen Bilzen en Hoeselt wordt in het weekend van 9, 10 en 11 april afgebroken. Op dezelfde plaats wordt een nieuwe brug gebouwd, zo heeft de afdeling Wegen en Verkeer Limburg meegedeeld. Het verkeer op de autoweg wordt tijdelijk omgeleid.

Door de trillingen van het verkeer over de oude brug in de Molenstraat tussen Rijkhoven (een deelgemeente van Bilzen) en Alt-Hoeselt (een gehucht van Hoeselt) riskeren stukjes beton op de onderliggende autoweg te vallen. Bijgevolg moet de brug vervangen worden. Kostprijs: 1,825 miljoen euro.
 
Vanaf vrijdag 21 uur tot maandag 5 uur moet het verkeer richting Luik de E313 verlaten aan de afrit Bilzen om langs een route met de letter 'F' en de oprit Tongeren weer op de autoweg te komen. Het verkeer richting Antwerpen moet de E313 verlaten via afrit Tongeren en wordt langs de route met de letter 'G' terug op de E313 geleid via de oprit Bilzen.

1,825 miljoen euro
De parkings langs de E313 ter hoogte van de brug dienen als parkeer- en opslagzone voor de aannemer en worden afgesloten vanaf donderdagavond 8 april tot dinsdagochtend 12 april. Na de afbraak van de brug zal de aannemer starten met de bouw van de pijler in de middenberm. Hiervoor zal in beide richtingen het linkerrijvak afgesloten worden. Het verkeer kan over twee versmalde rijstroken.
 
Tijdens de afbraak van de brug is er voor kijklustigen een zone op de pechstrook die enkel te bereiken is via de Althoeseltseweg (kant Rijkhoven). (belga/dea)