E313 na vijf uur (!) weer vrij nadat weg volledig versperd raakte door ongevallen met vrachtwagens

Beeld van het ongeval op de E19.
De Roeck Beeld van het ongeval op de E19.
De E313 richting Antwerpen was vandaag urenlang volledig versperd ter hoogte van Herentals door twee ongevallen met vrachtwagens. De afhandeling nam zowat vijf uur in beslag. Aangezien de snelweg al die tijd volledig dicht was, leidde dat tot lange files met wachttijden tot twee uur. Ook op de E19 richting Antwerpen zorgde een ongeval met vrachtwagens vanmorgen voor hinder.

Omstreeks 16 uur is de E313 richting Antwerpen weer vrijgegevenBij het eerste ongeval raakte een van de vrachtwagenbestuurders gewond. In de file achter het ongeval reed een jeep achteraan in op een vrachtwagen. De bestuurder van die jeep raakte zwaargewond.

Ook de E19 Breda-Antwerpen was deze ochtend een tijd bijna volledig dicht, door een zware kop-staartaanrijding van twee vrachtwagens, ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor. De bestuurder van één van de vrachtwagens raakte daarbij zwaargewond. Hij moest door de brandweer bevrijd worden uit de cabine van zijn truck. Die was door de klap afgebroken. Het verkeer kon een tijd enkel via de pechstrook passeren, met lange files tot gevolg. Ook de secundaire wegen raakten verzadigd. De afhandeling daar was sneller geklaard, het verkeer loopt er sinds vanmiddag weer normaal.

De Roeck
De Roeck
De Roeck30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Verswyvel

  @willy weylandt:Ge moet wel weten hoe je je cruise controle uitzet.Simpel: druk op je rem of ontkoppelingspedaal en de kous is af.Het zijn geen chauffeurs meer zoals vroeger he.

 • Steve De Jonghe

  Waarom laat men vrachtwagen niet rijden van 20u tot 6u smprgens en je lost veel file leed op !!

 • leen hanssens

  Nog maar eens op de E313.

 • willy weylandt

  de cruise controle knop op zeker bij vrachtwagens verbieden

 • rita steenmans

  oostblokrijbewijs ?