E17 uren afgesloten na zwaar ongeval, vrouw (22) overleden

Verbaere
Bij een dodelijk ongeval op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Kalken is een 22-jarige vrouw om het leven gekomen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de snelwegparking in Kalken. Een vrachtwagen reed er achteraan in op een personenwagen. In de personenwagen overleed een 22-jarige vrouw ter plaatse. Een passagier werd daarnaast zwaargewond en in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is ondertussen stabiel.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. "De personenwagen reed van de parking de autostrade op en werd kort nadien aangereden door de vrachtwagen", schetst parketwoordvoerster An Schoonjans de omstandigheden van het ongeval. De vrachtwagenchauffeur bleek niet onder invloed te rijden. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan en ook een parketmagistraat kwam ter plaatse.

De E17 richting Antwerpen was door het ongeval enkele uren volledig afgesloten. Sinds ongeveer 23.10 uur is alleen de rechterrijstrook nog versperd, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De omleidingen blijven voorlopig wel nog gelden.

Alle verkeer op E17 richting Antwerpen moet de snelweg verlaten via uitrit 11 Beervelde. Volg de calamiteitenroute met letter F tot oprit 12 Lokeren, waar u opnieuw de snelweg op kan. Het verkeer op lange afstand van Brugge naar Antwerpen kan via de A11/E34 rijden, wie van Gent naar Antwerpen wil neemt best de E19 via Brussel of via de R4-Oost en de E34. Wie van Gent naar Hasselt moet, kan eveneens via Brussel omrijden.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • tom goris

  Ja michel schoolmeesters idd..jullie met jullie autos moeten eens dringend gaan beseffen dat een vrachtwagen niet zomaar alles kan dichtgooien of als een wilde van baanvak kan veranderen...als je wil stuur ik u mijn dashcam filmpjes eens op hoor.

 • justin zywchyn

  kom hier in de straat kijken? Ouders die kinderen naar school brengen, meeste bezig met gsm, Stationstraat 3590 Diepenbeek, geen contole? Rip voor ouders,

 • Jurgen Hinderykx

  @Geert Noels, het zal maar jouw kind zijn die dwaas noemen, echt hartverwarmend voor die mensen om te lezen dat iemand als jij hun dochter dwaas noemt. Gelukkig hebben we iemand zoals jij die perfect is en vooral geen dwaze dingen doet of ZEGT .

 • John Peeters

  Zoals velen hier al zeggen: E17 is de rodeobaan van de vrachtwagens. Geen millemeter wijken, geen hoffelijkheid naar wagens toe, twee baanvakken in spitsuur en bij regenweer totaal lak aan de wetgeving, dus ook twee baanvakken, met alle gevaar voor automobilisten wegens opspattend water. Ik hoef niet te weten wat hier gebeurd is, ik kan het gewoon al voorspellen.

 • Lode Van de Keere

  Een vrachtwagen rijdt max 90km/h, elke degelijke personenwagen kan vanop een parking invoegen zonder dat de vrachtwagen daarvoor naar links moet opschuiven.