E17 afgesloten na zwaar ongeval in Aalbeke: één dode, twee trucks in brand

Hans Verbeke
Bij een zwaar ongeval op de E17 in Aalbeke is deze namiddag iets voor 16 uur een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De man reed in op de staart van een file die er traditioneel staat door de grenscontroles richting Frankrijk. Hij merkte de file te laat op en reed vol in op een voorligger. Zijn vrachtwagen vatte onmiddellijk vuur. De man kon niet meer ontsnappen.

Zijn vrachtwagen, geladen met textiel, ging volledig in de vlammen op. Ook de aangereden vrachtwagen vatte vuur. Rond 18 uur was de brandweer nog één van de vrachtwagen aan het blussen, zegt persofficier van hulpverleningszone Fluvia Chris Deryckere.

De overleden trucker is een 59-jarige man uit Oekraïne. Hij botste op een voorligger in een stilstaande file. Daardoor vatte zijn cabine onmiddellijk vuur. De man kon niet gered worden.

De snelweg blijft volledig afgesloten in de richting van Frankrijk. Het verkeer moet via de wisselaar in Aalbeke de E17 verlaten en de E403 volgen.

Hans Verbeke
Hans Verbeke

Tweede ongeval op E403

Ondertussen gebeurde er ook een ongeval op de E403 ter hoogte van Wevelgem, in de richting van Brugge. Daar kwamen vier wagens tussen twee vrachtwagens terecht. Drie inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. "Twee van hen raakten lichtgewond, een derde wellicht wat zwaarder", aldus de persofficier.

Omwille van het tweede ongeval is op de E403 richting Brugge maar één rijstrook beschikbaar. Het Vlaams Verkeerscentrum past de eerdere omleiding aan. "In regio Kortrijk zijn twee grote verkeersaders geraakt. Er is heel wat hinder. Automobilisten wordt aangeraden om in Hoog-Kortrijk de R8 te kiezen, omdat er in Wevelgem ook sterke hinder is", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Vanuit Frankrijk is er slechts beperkte verkeershinder.

Hans Verbeke
Hans Verbeke
Hans Verbeke