E-biker sterft na vreemde botsing tegen preikooi

Danny Sagaert
Een 53-jarige man uit Meulebeke is gisteravond in het ziekenhuis bezweken aan de gevolgen van een bizar ongeval. 

De man reed langs de Meulebekestraat in Ingelmunster toen hij ter hoogte van het bedrijf Bekaert met zijn elektrische fiets tegen een preikooi reed. Enkele exemplaren daarvan waren eerder door een landbouwer neergezet, weliswaar op het eerste gezicht net naast het vrijliggende fietspad. Passanten troffen rond kwart voor zeven het slachtoffer aan. De man werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar kort na het ongeval aan zijn verwondingen bezweken. Volgens het parket van Kortrijk was de preikooi onverlicht en stond ze gedeeltelijk op het fietspad.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kris Leyn

  Als nabestaande vind ik sommige onderstaande reacties ronduit dom. Als je situatie niet kent, moet je je mening niet publiek ventileren. Fiets kon amper 25 Km/u rijden, mijn zoon fietst met zijn gewone fiets sneller. Zou je ook zo reageren als het jouw broer was???

 • Gerard Braeckmans

  Weinbaum, waar haal je het dat die preikooi deels op het fietspad staat?

 • geert vlietinck

  Hoe snel die e-bike reed doet hier niets ter zake die preikooi stond onverlicht op het fietspad en hoorde daar niet te staan dat boerke heeft wel een mensenleven op zijn geweten sterkte aan de nabestaanden.

 • Mustafa Weinbaum

  Een boer die, onverlicht in het donker, een preikooi deels op het fietspad plaatst veroorzaakt uiteraard een gevaarlijke situatie. Waarom de e-bike hier commentaar vangt is me onduidelijk. Ook niet aangedreven fietsen rijden soms meer dan 40kmh.

 • Yves Van Rossem

  Wat is daar vreemd aan ? Naar alle waarschijnlijkheid is hij de controle verloren over zijn stuur en tegen dergelijke box aangereden. Mensen vergeten blijkbaar dat een e-bike in feite een gemotoriseerd voertuig is waar men mee moet kunnen omgaan. Ik vrees dat er nog véél meer ongelukken gaan gebeuren daar mensen het potentiele gevaar hiervan niet inzien (§als men er niet mee kan omgaan).