Dylan (21) steelt een Audi en poseert uren later ermee op Facebook

Dylan zette deze foto op Facebook: hij poseert met de gestolen Audi RS3 en houdt een stapel bankbiljetten vast.
rv Dylan zette deze foto op Facebook: hij poseert met de gestolen Audi RS3 en houdt een stapel bankbiljetten vast.
Een piepjonge autodief riskeert een jarenlange celstraf voor zijn aandeel in een reeks autodiefstallen in de brede omgeving van Luik. Ontkennen ging moeilijk: Dylan (nu 21) stal een Audi RS3 en poseerde er nog dezelfde dag mee op Facebook. De bende sloeg sinds 2017 minstens 45 keer toe, zo schrijven de Sudpresse-kranten.

De Luikenaar vervoegde de criminelen na zijn vrijlating uit de gevangenis in juni vorig jaar. Hij bekende zeven tot acht auto’s te hebben gestolen en riskeert door een waslijst van eerdere feiten - waaronder gewapende overval - nu een celstraf van tien jaar.

De bende stal onder meer een Porsche Cayenne, een Mercedes AMG en een BMW X4. Dylan bracht gestolen voertuigen naar Duitsland waar ze een vals kenteken kregen en werden doorverkocht. Per rit kreeg hij hier tussen de 1.000 en 1.300 euro voor.

Het triestige hoogtepunt vonden de speurders op de Facebook van Dylan. Hij poseerde luttele uren na de diefstal voor de gestolen Audi RS3 (nieuwprijs schommelt rond de 60.000 euro, red.) en toonde daarbij een stapel bankbiljetten. Twee andere verdachten riskeren celstraffen van vier tot acht jaar.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerd Peeters

  Voorgoed vastzetten, van een ander zijn eigendom blijf je met je poten af.

 • Kristof Van steendam

  Daar zit toekomst in!

 • Wiske De Klerk

  Dat was zeker de slimste van de klas. ;)

 • Frankie Van Damme

  Tja, wat verwacht je nu met de belachelijke straffen die wereldvreemde rechters in België uitspreken?

 • Davy Van Laecke

  Waarom mogen zulke criminelen niet herkenbaar gemaakt worden?