DVZ heeft vlucht voorzien om gezin van Armeense Anna-Maria te repatriëren

Het gezin van de achtjarige Anna-Maria woont al tien jaar in ons land.
rv Het gezin van de achtjarige Anna-Maria woont al tien jaar in ons land.
De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft zaterdag om 12.15 uur een vlucht voorzien om Anna-Maria Khmoyan (8) en haar gezin naar Armenië te repatriëren. Dat bevestigt Bruno Soenen vandaag, de advocaat van het gezin. Dat kan wel nog weigeren te vertrekken.

De rechtbank van Antwerpen heeft vandaag uitspraak gedaan over het verzet dat de DVZ had aangetekend tegen de opschorting van de repatriëring die vorige week werd toegekend. "Ik heb nog geen kennis kunnen nemen van de beschikking, maar dat de DVZ een vlucht heeft geregeld, wijst er wel op dat de rechtbank de opschorting ongedaan heeft gemaakt", zegt meester Soenen. Hij heeft nog andere procedures lopen om hun uitwijzing tegen te houden. 

Het gezin Khmoyan verblijft al tien jaar in ons land. Een asielaanvraag werd afgewezen en bij een poging tot uitwijzing in 2014 sloeg het gezin op de vlucht. Op 8 januari, drie weken geleden dus, werden de achtjarige Anna-Maria, haar tweejarige zusje en hun ouders opgepakt in Borgerhout en overgebracht naar het terugkeercentrum 127 bis in Steenokkerzeel.
Een kinderpsychiater stelde vast dat Anna-Maria intussen al psychische problemen ondervindt door haar verblijf in het gesloten centrum. Ook kinderrechtencommissaris Bruno Van Obbergen is niet te spreken over de opsluiting van de kinderen.
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jim Baker

  Luc caels groot gelijk! zij hadden allang het land moeten uit zijn zonder de koppigheid van die ouders en het zakkenvullen van advocaten was het nooit zover gekomen en was die kleine meid in haar vaderland geboren. Ik ben ook beschaamd om Belg te zijn dat dit is kunnen gebeuren, goed dat wij elkaar toch begrijpen Luc.

 • Christiane D'Heldt

  Hier is niemand anders in de fout gegaan behalve de ouders en de advocaten . Uw kind is hier 10 jaar dankzij Julie . En de advocaten verdienen er goed aan .

 • diane colman

  Terecht vind ik, maar het had niet zo lang mogen duren, voor die mensen niet en ook niet voor ons allemaal, want immigranten kosten geld. Er lopen te veel advocaten en psychologen rond die er allemaal wat willen aan verdienen. De kinderen zijn bij de ouders dat is het belangrijkste....

 • Rosa Cockx

  De wetten zijn er om uitgevoerd te worden. Dus het land verlaten die advocaten treffen de grootste schuld.

 • fred laenen

  hadden al lang moeten weg zijn