Dutroux stelt drie psychiaters voor met oog op voorwaardelijke invrijheidstelling

Marc Dutroux zit zijn celstraf uit in de gevangenis van Nijvel.
SudPresse. Marc Dutroux zit zijn celstraf uit in de gevangenis van Nijvel.
Marc Dutroux (62), die in 2004 tot levenslang werd veroordeeld werd voor de moord op de meisjes Julie en Melissa en An en Eefje, gaat verder met de procedure voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. Dat schrijven de kranten van Sudpresse vandaag.

Dutroux’ advocaat Bruno Dayez zou drie namen van psychiaters hebben doorgegeven aan de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank. Samen met twee andere psychiaters die door het parket zouden worden voorgesteld, zouden ze volgens Dayez een commissie moeten vormen die moet oordelen over het gevaar dat Dutroux vandaag nog stelt. 

Marc Dutroux kreeg in juni 2004 een levenslange celstraf, met nog eens tien jaar terbeschikkingstelling erbovenop. De kans dat Dutroux ooit effectief vrijkomt, wordt daardoor nihil geacht. Of de experts ook effectief zullen worden aangesteld om over Dutroux te oordelen, staat nog niet vast. Maar Dayez maakte wel al duidelijk dat als zij oordelen dat zijn cliënt nog altijd gevaarlijk is, hij niet verder zou gaan met het proces van de aanvraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling.

Bekijk ook:
97 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thomas Dasseville

  Wat een wereld leven wij in zeg ik zie dat hij het goed geeft daar er is in België zoveel armoede kinderen die amper eten hebben maar aan zijn buik te zien gaat hij niet omgaan zie ik en al op onze kosten sorry dat ik dit zeg hij moet gewoon de vergeetput in zeg gedaan met dit gedoe zeg.

 • Manten Kalle

  Als dat zijn recht is, dan moet het maar. Ze moeten de wet maar wijzigen.

 • Fonz Ooms

  Al eens aan de ouders, broers, zussen, familie, vrienden, vriendinnen EN de slachtoffers gedacht ? Wie deze man vrijlaat moet zelf levenslang krijgen.

 • michel De Blay

  Wanneer gaat de maatschappij eens stoppen om aan echt misdadig krapuul nog de hoop te geven dat ze ooit nog vrijkomen??Figuren zoals Horion, Dutroux, Martin, en nog vele anderen zouden ECHT levenslang moeten worden opgesloten. Geef aan de rechters (zoals in de VS) de mogelijkheid om straffen uit te spreken genre 3 x 999 jaar.

 • Caw Reinders

  Je mag toch hopen dat het de betrokken familie's bespaart blijft dat hij vrij gelaten zou worden.