Durex roept latexvrije condooms terug wegens probleem met houdbaarheid

Beeld ter illustratie.
REUTERS Beeld ter illustratie.
Condoomfabrikant Durex roept enkele loten latexvrije condooms van het type Natural Feeling en Real Feeling terug. Bij de bewuste loten is een probleem vastgesteld met de houdbaarheid van de condooms.

"Onlangs hebben we ontdekt dat een beperkt aantal eerder dit jaar geproduceerde latexvrije Real Feeling en Natural Feeling condooms niet voldoet aan de strenge eisen die we stellen aan de houdbaarheid van dit product", klinkt het. De condooms zouden een houdbaarheid van drie jaar moeten hebben, maar bij controle is gebleken dat die houdbaarheid niet kan gegarandeerd worden.

Durex benadrukt dat er geen sprake is van veiligheidsrisico's voor de gebruikers en dat het ook maar gaat om een beperkt aantal loten. Toch is in samenspraak met de toezichthouder, het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG), beslist de bewuste loten terug te roepen.

Loten

Concreet gaat het voor de latexvrije Natural Feeling condooms om de loten met nummers 1000427074, 1000438057 en 1000480305. Voor de latexvrije Real Feeling condooms gaat het om de loten met de nummers: 1000423840, 1000433145, 1000434066, en 1000444370.

Consumenten kunnen de producten inleveren bij de winkel waar ze de aankoop hebben gedaan en ontvangen een volledige terugbetaling van de aankoopprijs.

Meer informatie over de terugroepactie is te vinden op de website van Durex: www.durex.be. Voor vragen kunnen consumenten ook terecht bij de informatielijn van Durex 0032 (0)2 456 99 61.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Morgen zwangerschaps test kopen bij AH .

 • oswald billiet

  Hoe en in welke omstandigheden hebben ze dat vastgesteld? Proefondervindelijk? Het zal je maar overkomen wanneer je partner plots...ra, ra, ra !

 • Frank Van den Bulck

  Brandgevaar en kans op rookontwikkeling, ramen en deuren openen ! LOL !

 • Frank Van den Bulck

  Op tijd gebruiken hee LOL

 • Guy Boodts

  Te laat, letterlijk en figuurlijk dan.