Duo overvalt studentes in openingsnacht academiejaar

De Prinsesstraat in de Antwerpse universiteitsbuurt.
Google Streetview De Prinsesstraat in de Antwerpse universiteitsbuurt.
Een meisje van 21 en een vriendin zijn afgelopen nacht overvallen in de Prinsesstraat, in de Antwerpse studentenwijk. Eén van hen dacht eerst met een studentengrap te maken te hebben, en kreeg rake klappen. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

Afgelopen nacht werd in de studentenwijk de start van het nieuwe academiejaar uitgebreid gevierd op straat en in de cafés.  Rond 3 uur werden de jonge vrouw en een vriendin overvallen door een duo dat hun gezichten verborgen hield. Ze moesten beiden hun spullen afgeven. De 21-jarige vrouw dacht dat het om een studentengrap ging en kreeg enkele rake klappen te incasseren. Pas dan liet ze noodgedwongen haar handtas los. Haar vriendin was ondertussen hulp gaan roepen in een café dichtbij.

Na de overval zijn de daders vertrokken met een auto. Er kwam onmiddellijk politie ter plaatse, in de omgeving werd nazicht gedaan en via de camera's in het straatbeeld werd de vluchtroute gereconstrueerd. Een half uur na de feiten kreeg een van de ploegen het verdachte voertuig in het vizier op het kruispunt van de Amerikalei met de Montignystraat op het Zuid. De bestuurder van 22 jaar werd overmeesterd en meegenomen voor verhoor. Ook zijn vrouwelijke kompaan, even oud, is thuis opgehaald en werd gearresteerd. De slachtoffers van de overval kregen van de politie slachtofferhulp aangeboden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves VdP

  En nu ? vrijlaten "onder voorwaarden" :-) ?

 • Ineke Visser

  Goed actie van de politie en dan meteen daders oppakken. Dit willen we graag zien.

 • James Doe

  Namen worden pas vernoemd na een oordeel of een bekentenis, chance want met het middeleeuws denken van sommige mensen zouden heel veel mensen zonder rechtzaak of bewijzen gelyncht worden

 • Jan D

  Aangezien er geen namen en zelfs geen initialen bijstaan zullen ze wel piet en jef heten. Of toch niet?