Duizenden bestuurders onterecht geflitst aan Kennedytunnel

Kennedytunnel tijdens de loopwedstrijd 10 Miles (archiefbeeld).
BELGA Kennedytunnel tijdens de loopwedstrijd 10 Miles (archiefbeeld).
De duizenden bestuurders die maandagavond geflitst werden aan de Kennedytunnel in Antwerpen zullen geen boete ontvangen. Door een softwareprobleem stonden de flitspalen nog ingesteld op 70 kilometer per uur, terwijl de dynamische borden een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur aangaven. Iedereen die daar in de betrokken periode is geflitst, zal geen boete krijgen. Dat bevestigt Tine Hollevoet, woordvoerder van de federale politie in Brussel.

De kranten van Mediahuis maken woensdag melding van het voorval. Door een softwareprobleem flitsten de camera's aan de ingang van de Antwerpse Kennedytunnel, in de richting van Gent, haast onophoudelijk tussen 21 en 23 uur. Iedereen die sneller dan 70 km per uur reed werd geflitst.

Oorzaak van de flitsmarathon is een softwareprobleem aan het systeem dat de flitspalen afstemt op de snelheid die de dynamische verkeersborden weergeven. De flitspalen worden beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer.

Omdat het onbegonnen werk is de onterecht geflitste bestuurders uit te filteren, zal iedereen die er geflitst werd geen boete ontvangen. Ook niet wie effectief te snel reed, bevestigt Hollevoet. Per uur passeren gemiddeld 6.000 voertuigen door de tunnel, aldus de kranten van Mediahuis.

Hollevoet heeft geen weet van vergelijkbare eerdere incidenten.