Duizend passagiers drie uur vast op defecte trein, moeizame evacuatie

RV Politie Mechelen Willebroek
In Mechelen hebben een duizendtal passagiers vanavond gedurende meer dan drie vastgezeten op een defecte trein. De evacuatie verliep moeizaam. De pendelaars moesten via een loopbrug naar een andere trein overstappen. 

De trein was op weg van Charleroi naar Antwerpen-Centraal, en viel op het grondgebied van Mechelen, iets voor het station, stil. Volgens de eerste vaststellingen was er een probleem met de stroomafnemer, en daardoor ook schade aan de bovenleiding. 

Loopbrug

De NMBS startte in samenwerking met de brandweer en politie met de evacuatie. Dat verliep moeizaam. De pendelaars moesten, wagon per wagon, via een loopbrug overstappen op een andere trein. De trein die de getroffen passagiers kwam ophalen, reed in eerste instantie door naar het station van Mechelen. Daar zouden de passagiers wafels en water krijgen alvorens hun reis voort te zetten, maar volgens berichten op de microblogsite Twitter kreeg alvast niet iedereen een versnapering te pakken. De defecte trein zal worden weggesleept. Nadien zal een werktrein van Infrabel de bovenleiding inspecteren om te bekijken of er veel schade is.

Compensatie

De getroffen reizigers kunnen bij de NMBS een compensatie aanvragen via deze link.

De hulpdiensten kwamen preventief ter plaatse en hielpen met de evacuatie.
TVDZM De hulpdiensten kwamen preventief ter plaatse en hielpen met de evacuatie.
TVDZM33 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Guido Delrio

  Dagelijkse kost.

 • Stefan Nicolai

  Beetje begrip mag wel: vind maar een reservetrein voor 1000 reizigers tijdens de spits, krijg die maar ter plaatse op een drukke spoorlijn, en zorg ondertussen dat de veiligheid van alle reizigers gewaarborgd blijft. Maar ja NMBS bashen is in natuurlijk, want niets is goed. Bizzar toch dat er dan elke jaar zoveel reizigers bijkomen. Is 't niet meer leuk in uw bedrijfswagen in de file? En ja, we zaten 3u vast op de trein, maar toch is er veel afgelachen onder de reizigers.

 • Frans Peeters

  Wat is nu 1000 reizigers vast. In het wegverkeer zijn dat er dagelijks 100 000 of 300 km file. Mensen laten uitstappen uit een defecte trein mag niet zomaar, het moet veilig zijn.

 • Artuur Lemmens

  Voor wie dan die wafeltjes?? De gedupeerde treinreiziger heeft er niets van gezien

 • Denis Stock

  Onbegrijpelijk dat er jaren achter elkaar miljarden in de spoorinfrasrructuur worden gepompt. Onze ministers kijken toch zo graag naar het buitenland, maken graag studiereizen,..en toch zien ze niet dat het beter kan,..maak er een VZW, Brussel is een voortrekker heeft geweldige adviseurs, misschien daar iemand weghalen.