Duitse zeemijn gevonden in Wenduine

belga
In Wenduine is donderdag een Duitse zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. ADEDE Search & Recovery kreeg van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust de opdracht om dergelijke explosieven op te sporen. DOVO zal de zeemijn vrijdagochtend ter plaatse vernietigen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden voor de kust diverse kustverdedigingen aangelegd. De explosieven moesten tot ontploffing komen wanneer de tuigen in contact kwamen met schepen. Om de kust veiliger te maken, heeft het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust opdracht gegeven aan ADEDE Search & Recovery om de tuigen op te sporen en te ruimen.

In de buurt van Chalet Westhinder in Wenduine werden donderdag twee artillerieprojectielen en een verankerde Duitse zeemijn ontdekt. DOVO werd ingelicht en heeft beslist om het tuig vrijdagochtend tussen 7 en 8 uur ter plaatse te vernietigen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    Wat men tegenwoordig allemaal overal uit het water haalt ?