Duits koppel duwt Bocholtenaar in kofferbak auto

Het parket van Tongeren vraagt aan het gerecht in het Duitse Wuppertal de uitlevering van een koppel dat verantwoordelijk is voor een brutale overval op een 26-jarige man uit Bocholt. De man en de vrouw stopten het slachtoffer geboeid in de kofferbak van zijn auto en gingen vervolgens met zijn bankkaart en code geld afhalen.

Tent
Dinsdag bood het Duitssprekend koppel zich met de fiets aan bij de man in Bocholt met de vraag of ze hun tentje mochten opzetten op een weide langs zijn huis. Na het kamperen braken ze gisteren hun tent af om te vertrekken. Ze vroegen de Bocholtenaar om wat geld, maar die weigerde. Daarop bedreigde de Duitser hem met een mes en dwong hij het slachtoffer zijn bankkaart en code af te geven.

Kofferbak
Ze bonden de handen van de Bocholtenaar vast en duwden hem in de kofferbak van zijn wagen. Vervolgens reden ze met de man naar het centrum van Kaulille, waar de vrouw geld afhaalde van de rekening van het slachtoffer. Ze ondernamen nog enkele pogingen in andere banken om geld af te halen, maar die mislukten.

Verkeersongeval
In het centrum van Bocholt kon het slachtoffer ontkomen aan zijn twee belagers. Met zijn handen geboeid liep hij een café binnen om hulp te vragen. Vanuit het café werden de politiediensten verwittigd. Het voertuig van de Bocholtenaar werd geseind. In Vannacht kon de politie van het Duitse Wuppertal de gestolen wagen en het duo onderscheppen. Ze waren betrokken geraakt bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. (belga/gb)