Duikers zoeken naar vuurwapen taxi-schietpartij Brugge

Jan Van Maele
In de zaak van het schietincident tussen taxichauffeurs in Brugge, wordt momenteel gezocht naar het gebruikte wapen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Twee broers van Armeense origine zitten in de cel op verdenking van moordpoging op een andere taxichauffeur.

De schietpartij van vrijdagavond 14 september kadert in een aanslepend conflict tussen enkele Brugse taxichauffeurs. Na een eerder incident achtervolgden de broers de taxi van Mohammad 'Arif' M. en reden ze het slachtoffer in het centrum van Brugge klem. Karen S. (34) loste een schot, waarbij het slachtoffer in de nek werd geraakt. Zijn toestand was snel stabiel.

Sisak S. (29) kon ter plaatse gearresteerd worden. De volgende dag gaf zijn oudste broer Karen zichzelf aan bij de politie. Het wapen had hij ergens in het water gegooid en werd voorlopig nog niet teruggevonden. De derde broer kon pas enkele dagen later in Antwerpen opgepakt worden. Edgar S. (31) werd niet in verdenking gesteld en mocht na zijn verhoor dus beschikken.

De zoekactie met duikers vindt plaats in de buurt van de Ezelpoort.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.