Duidelijkheid over de toekomst? Vanmiddag ondernemingsraad bij Thomas Cook België

Een filiaal van Thomas Cook in Antwerpen.
Hollandse Hoogte / Peter Hilz Een filiaal van Thomas Cook in Antwerpen.
Op de hoofdzetel van touroperator Thomas Cook België in Zwijnaarde, deelgemeente van Gent, is vandaag om 15.00 uur een ondernemingsraad gepland. Dat heeft Els De Coster van de liberale vakbond gezegd. De verwachting is dat er dan duidelijkheid komt over de toekomst van de touroperator.

Gisteren zagen directie en vakbonden elkaar al twee keer, nadat de Britse reisgroep Thomas Cook, het moederconcern van Thomas Cook België, de boeken had neergelegd. 

De vakbonden waren na die ontmoetingen weinig optimistisch. "De directie zei dat er één procent kans is dat er een oplossing uit de onderhandelingen komt", klonk het. Die kans zou gedurende 24 uur onderzocht worden, dus tot deze namiddag. De vakbonden vragen onder meer garanties over de uitbetaling van de lonen. De ondernemingsraad zou overigens nog vervroegd kunnen worden, mocht er eerder nieuws zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.