Dubbel zoveel politie aan station Lemonnier: "Illegale multirecidivisten zijn groot probleem”

BELGAONTHESPOT
Het station Lemonnier kent vooral een probleem van “multirecidivisten die vaak illegaal op Belgisch grondgebied verblijven”. Dat hebben Brussels burgemeester Philippe Close en de bevoegde veiligheidsdiensten vandaag bekend gemaakt op een persconferentie. Na de onrusten van de afgelopen dagen en de spontane staking bij het MIVB-personeel omwille van de onveiligheid in het premetrostation wordt de politieaanwezigheid verdubbeld. 

Na de spontane staking bij de bestuurders van de MIVB zaten de stadsdiensten, de MIVB, de federale politie bevoegd voor de veiligheid in de metro en de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene meteen samen begin deze week. 

“Dit mag geen no-gozone worden”

Gevolg is dat de politieacties verdubbeld worden en de Bravvo-preventiediensten van de stad Brussel doorheen de dag met tien personen en 's nachts met 27 personen op het terrein zullen zijn.

"Dit mag geen no-gozone worden. Iedereen moet accepteren dat er meer blauw zal zijn en dat je misschien je papieren moet tonen", stelt burgemeester Close.

Steekpartij

Het blijft onrustig in de wijk, want dinsdagavond vond er nog een steekpartij plaats aan Anneessens. De politiediensten merken op dat er een link is tussen de metro en het bovengrondse gebeuren.

"Het gaat om multirecidivisten die soms tot vijftien keer opgepakt zijn en zich dikwijls in een illegale situatie bevinden. We hebben met Dienst Vreemdelingenzaken contact gehad om dit prioritair aan te pakken", zegt korpschef van de Brusselse politie Michel Goovaerts.

De MIVB heeft de wifi in het station tijdelijk afgesloten tot de situatie verbetert om te voorkomen dat hierdoor mensen samentroepen.

Baert Marc16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Wij gaan wel opdraaien voor de kosten en de onveiligheid. Gewoon terugzenden van waar ze vandaan komen maar dat zou te gemakkelijk zijn de politiek zou er geen jaren over kunnen zeveren en intussen hun zak vullen.

 • Willy Chantrain

  Dit is een P.S probleem,met onder andere dank aan Philippe Moreaux en een met veel passie verdergezet beleid door zijn dochter en co.

 • Mark Wijgers

  Is al lang een no-zone , zoals vele andere in de PS steden.

 • Lea Van Heybeeck

  Er moeten weer eerst doden vallen vooraleer de politiek gaat reageren. Illegaal zijn wil zeggen dat ze hier niet mogen zijn. Waarom moet dat hier toch allemaal zo lang duren?

 • Dirk Vregels

  De bron van alle recividisme zijn de vele rechterlijke vrijspraken waardoor ze steeds weer de gelegenheid krijgen om verder te doen waar ze goed in zijn. Dus vervang huidige rechters door echte rechters en je lost dit probleempje op.