Dubbel zoveel boetes voor verkoop van alcohol aan jongeren

Photo News
De Tabak- en Alcoholcontroledienst van de FOD Volksgezondheid heeft vorig jaar 402 processen-verbaal opgesteld voor horecazaken die de regels over de verkoop van alcohol aan minderjarigen hebben overtreden. Dat is meer dan dubbel zoveel als de 184 pv's in 2016, zo blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), waarover La Dernière Heure bericht.

De stijging is volgens De Block vooral te wijten aan de "jonge controleurs" die de Tabak- en Alcoholcontroledienst sinds vorig jaar inzet. In totaal opende de dienst 5.199 onderzoeken in 2017 met betrekking tot het verkoop van alcohol aan minderjarigen, waarvan 2.618 door jonge controleurs. Ook meer dan dan de helft (236) van de pv's kwam vorig jaar van de jonge controleurs.

"Jonge controleurs hebben een grotere kans om een overtreding vast te stellen", zegt De Block, die erop wijst dat het percentage aan overtredingen bij onderzoeken gevoerd door jonge controleurs hoger ligt. Volgens de minister komt dat omdat ze "minder opvallen" tijdens controles.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rob Hoek

  en hoe oud mogen die kindertjes dan drinken dan? net als in Nederland 18 jaar?

 • Ronny Van de Wal

  Paul Boutsen: Klopt helemaal.Hier in Antwerpen op het Theaterplein: Tientallen coma-zuipende jongeren die zich bevoorraden in de plaatselijke nachtwinkel.Wanneer de politie dan ter plaatse komt worden ze vriendelijk verzocht om rustig te zijn waarna de herrie terug begint.De gemakkelijke oplossing van de stad? Scholen sensibiliseren verder niks doen.De winkel sluiten zal ook niet veel uithalen.

 • Johan Ongena

  Je kan bier nu toch maar moeilijk alcohol noemen als je ziet in welke mate er meer water in zit dan alcohol. Trouwens, chapeau voor wie het nog ziet zitten! Straks kunnen we allemaal weer gaan wildplassen, de een na de ander doet hier zijn deuren dicht in de buurt!!

 • Karina Marten

  Boetes, nog zo'n werkwoord van Nva.

 • Johan Ongena

  "Jonge controleurs" doet bij mij vragen rijzen. Zo van die strebertjes die hun jong broertje van 15 jaar en 10 maand mee nemen als lokaas. Of moet ik er een tekeningetje bij maken?