Drukke Nationalestraat in Antwerpen opnieuw vrij na isolatiebrand

De Nationalestraat in Antwerpen was uren lang gedeeltelijk afgesloten door een isolatiebrand in een gebouw in opbouw.
Sander Bral De Nationalestraat in Antwerpen was uren lang gedeeltelijk afgesloten door een isolatiebrand in een gebouw in opbouw.
De drukke Nationalestraat in het centrum van Antwerpen is urenlang gedeeltelijk afgesloten geweest door een isolatiebrand die maar moeilijk te blussen viel. Sinds 17 uur is de winkelstraat vanaf het kruispunt met de Sint-Rochusstraat tot aan de filialen van drogisterij Kruidvat en supermarkt Carrefour Express opnieuw vrij.  Afgelopen nacht is in een pand in opbouw brand uitgebroken.

“Er was uiteraard niemand aanwezig dus er zijn geen gewonden gevallen”, benadrukt woordvoerster Jasmien O. van Brandweer Zone Antwerpen. “De twee aanpalende woningen zijn vannacht wel even ontruimd geweest. Het ging over vijf personen die allemaal opvang gevonden hebben vannacht, ze mogen intussen terug naar huis.” 

Vanochtend flakkerde de brand opnieuw op. “Er zitten verschillende brandhaarden in het isolatiemateriaal tussen de spouwmuren. Onze diensten zijn nog steeds bezig om het dak stelselmatig te verwijderen en af te blussen", bevestigt brandweerwoordvoerder Jasmien O. "Daarvoor gebruiken we een hoogtewerker omdat het dak erg onstabiel is."  Aan omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Er blijft de komende uren nog een ploeg van de brandweer aanwezig om brandwacht te houden. Heropflakkeringen van het afgebroken en gebluste isolatiemateriaal blijven mogelijk. 

Sander Bral
Sander Bral3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • mieke vermeulen

    Toch onbegrijpelijk dat er brandbare isolatie materialen gebruik worden bij nieuwbouw .

  • Ivo Moons

    Isoleren milieuvriendelijk? NOG een reden om het NIET toedoen!!!!

  • rudy bryssinck

    Drukke? Word ook een verloederde straat zoals Turnhoutse, Abdijstr,offerandestr, en vele meer