Drugslabo gedumpt in Limburgs bos: 4 fietsende kinderen zwaargewond

Vier kinderen zijn vanmiddag in een bos in het Limburgse Zutendaal zwaargewond geraakt nadat ze met hun fiets door een plas met een chemisch product waren gereden. Dat meldt de lokale politie.

Onbekenden hadden er een zwaar chemisch product gedumpt. Vier kinderen liepen brandwonden op aan de benen, twee andere kinderen en een begeleider raakten niet gewond.

De kinderen waren aan het spelen in de bossen in de buurt van de Roelerweg en de Stevoortseweg. De politie vermoedt dat het gaat om chemicaliën van een drugslabo, maar dat is nog niet bevestigd.

Volgens Het Belang van Limburg liepen de kinderen eerste- en tweedegraadsbrandwonden op. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden binnenkort worden overgebracht naar een gespecialiseerd brandwondencentrum.

De lokale politie deed de nodige vaststellingen. Het gerechtelijk lab, de Vlaamse Milieumaatschappij en het labo interventie team (LIT) kwamen ter plaatse. Het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) zal na onderzoek bepalen om welk product het precies gaat.

In de bossen gaan de diensten kijken of er op andere plekken nog van dat product gedumpt is. De politie laat weten dat er dus voorzichtigheid geboden is in de bossen. In Zutendaal zelf wordt het bewuste product zo snel mogelijk verwijderd.