Drugsdealer die aan politie kon ontsnappen nadat jongeren uit de buurt zich tegen agenten keerden, nu toch opgepakt

Archiefbeeld.
photo_news Archiefbeeld.
Een drugsdealer die eind augustus aan zijn arrestatie was ontsnapt door een groep jongeren op te zetten tegen de politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node), is gisterenavond dan toch opgepakt door de politie. Dat meldt de politie Brussel Noord vandaag. Bij een huiszoeking in zijn woning trof de politie een grote hoeveelheid harddrugs aan.

De politie Brussel Noord had op 22 augustus al een poging gedaan om de man te arresteren aan zijn woning in de François-Joseph Navezstraat in Schaarbeek. Toen de agenten de man in de boeien wilden slaan, begon de man amok te maken. Een 20-tal jongeren uit de buurt kwamen op het lawaai af en keerden zich tegen de agenten. In het geharrewar kon de verdachte op de loop gaan. Eén agent raakte bij het incident lichtgewond.

Helikopter

Gisterenavond deed de politie een nieuwe poging om de man op te pakken. Ook ditmaal probeerde hij op de loop te gaan maar met bijstand van de helikopter van de federale politie kon hij toch geklist worden. De man bleek in het bezit van verschillende pakjes harddrugs en bij een huiszoeking in zijn woonst troffen de agenten nog een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aan, naast een precisieweegschaal en plastic zakjes om de drugs in te verpakken. De man is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Harm Tim

  Je zal daar maar wonen als eerlijke burger en iedere dag naar je werk moeten. Een 20-tal jongeren uit de buurt kwamen op het lawaai af en keerden zich tegen de agenten. Ook gelijk even hun uitkering korten...

 • Henri Jordens

  Of SP.a, PVDA en Groen houden wel een betoging voor die brave jongens die 't zo moeilijk hebben

 • JAN krommentak

  En nu een vingerwijzing met dat mag je nooit meer doen !

 • Raymond De Roeck

  En straks weer een procedurefout.

 • René Mertens

  En Wilders en De Winter mogen niet naar Molenbeek komen om de harde waarheid aan de kaak te stellen. Maar waarom moeite doen om he op te pakken ? Geens en zijn bende onbekwamen zullen wel weer ergens blunderen.