Dronken truckchauffeur veroorzaakt ravage (en uren ellende) op E19 Breda-Antwerpen

Marc De Roeck
Op de E19 Breda-Antwerpen is de weg ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor zoals verwacht om iets voor 8 uur opnieuw vrijgegeven voor het verkeer, meer dan 6 uur na het nachtelijke ongeval tussen twee vrachtwagens waardoor de rijbaan volledig versperd was. Een van de twee vrachtwagenbestuurders werd na de aanrijding aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Als bij wonder viel bij het ongeval slechts één lichtgewonde.

Zwalpen
De federale wegpolitie van Antwerpen werd omstreeks 1.15 uur door een automobilist op de hoogte gebracht dat er een vrachtwagen op de E19 richting Antwerpen over het wegdek aan het zwalpen was. Het voertuig zou op dat moment al verschillende keren de vangrail aan de rechterkant hebben geraakt en al meermaals tot stilstand zijn gekomen en weer vertrokken. De politie stuurde onmiddellijk een interventieploeg op pad, maar kon niet meer voorkomen dat een andere vrachtwagen met oplegger op de gesignaleerde vrachtwagen inreed.

Volledig versperd
De aanrijdende vrachtwagen had als lading enkele tientallen stalen balken, die door de klap op het wegdek terechtkwamen. Het duurde uren voor die verwijderd konden worden en de voertuigen getakeld raakten. De E19 vanuit Breda was richting Antwerpen volledig versperd van 1.30 uur tot iets voor 8 uur.

Vrijgelaten
De chauffeur van de aangereden vrachtwagen raakte als enige lichtgewond. Hij bleek zoals de politie vermoedde onder invloed van alcohol te zijn. De bestuurder is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het rijbewijs van de man, een Oekraïner, werd wel op vordering van het parket alvast voor 15 dagen ingetrokken, aangezien er verscheidene aanwijzingen zijn dat hij wel degelijk verschillende verkeersinbreuken pleegde. Toch ontkent de trucker de feiten.

Politie en parket voeren nog verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van de aanrijding.

Marc De Roeck
De E19 is ondertussen opnieuw vrijgegeven.
Marc De Roeck De E19 is ondertussen opnieuw vrijgegeven.
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck